Hae tästä blogista

6. tammikuuta 2015

So Long, and Thanks for All the Art!

No niin. Uusivuosi on alkanut varsin vauhdikkaasti niin maalauksellisesti kuin muunkin elämän osalta.

Tähän iltaan mennessä olen onnistunut tekaisemaan jo 10 uutta maalausta tämän vuoden puolella mikä on melkoinen rypäs näin äkkiseltään ajateltuna. Täytyy tosin muistaa että kahdeksan kappaletta on ns. "meditaatioita musteella" tyylisiä teoksia eli kooltaan hyvinkin vaatimattomia, mutta öljyteoksiakin olen saanut jo kakasi kappaletta valmiiksi, ja se on ihan hieno asia se, kun tuohon vielä lisää että työhuoneella on odotamassa 4 uutta keskeneräistä. Töitä siis tanakasti riittää.

Tavallaan tuossa ei senkään puolesta ole mitään ihmeellistä sillä viime vuoden joulukuu oli (virka)töissä niin rauhaisaa aikaa, jotta ylimääräisiä energioita oli runsaasti käytettävissä itse asiaan, eli maalaamiseen.

Sinällään alkanut vuosi alkaa varsin surullisissa merkeissä, sillä toimipaikkani TR1:ssä on nyt ikuisesti ohi. Näyttelytoiminta päättyi sunnuntaina 4.1. kello 18.00.Surullista, mutta onhan se ollut jo tiedossa pidemmän aikaa. Tosin näyttelyhallin toiminta päättyi mitä komeimmin, sillä viidestä eteenpäin vietettiin taidehallin "viimeistä tuntia" Dark Reindeer -ryhmän, ja yli 200 kiinnostuneen kuulijan kanssa. Hieno show. Kiitos siitä.

"Viimeinen tunti" oli improvisatorinen  ääni- ja videoperformanssi, joka tekijöidensä mukaan rakentui esiin tyhjyydestä ja laskeutui takaisin tyhjyyteen. "Viimeinen tunti" oli joutsenlaulu ja kunnianosoitus TR1 Taidehallille ja sen melkein kymmenen vuotta kestäneelle historialle. Ja millainen Joutsenlaulu se olikaan - meditatiivinen ja elävä, joka sekä lohdutti että muistutti, (vanhan) kuoleman olevan aina uuden kasvun ehto.Vaikka nyt yksi näyttelypaikka (jälleen) kuolee, niin tämä kuolema ei kuitenkaan ole tamperelaisen taiteen loppu. Taide elää omia latujaan virkamiesten päätöksistä huolimatta - luojan kiitos! Kauan eläköön taide.

Hyvää ja luovaa alkanutta vuotta itse kullekin.

Sulkeutuen suosioonne.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti