Hae tästä blogista

21. syyskuuta 2013

Can women have testicles? *





Ismo Jokiaho: 
Women Who Run with Testicles  5.10.-24.10.2013
Galleria Ronga, Rongankatu 1 C 9. Tampere.
Näyttely avoinna
tiistaista sunnuntaihin kello 12 – 18. Maanantaisin galleria on suljettu.

_________________________________________________________


Teoksissani realismi kietoutuu fantasiaan säilyttäen kuitenkin kokoaikaisen kosketuksen todellisuuteen. Teokset fokusoituvat ”ihmisen tilaan” ja inhimillisyyden mahdollisuuksiin puhtaasti yhä monimutkaistuvassa maailmassa kohteenaan elämän intohimo, hohto, elämänvoima ja tietoisuus. 

 Aiheet töihini ovat kimmahtaneet erilaisista arkielämän tapahtumasarjoista, valintatilanteista sekä yleisistä toimintamalleista, jotka muovaavat ja määrittävät käyttäytymistämme ja reaalimaailmassa. Teokseni ovat niiden tekniikoista riippumatta usein radikaalin yksinkertaistettuja ja voimakkaita, joista kaikenlainen turha painolasti on minimoitu ja poistettu. Jäljelle jäävät ainoastaan perimmäiset asiat niin maalaustaiteellisesti kuin sisällöllisestikin, jotka ovat esteettisesti yksinkertaisia ja selkeitä, kuten teosten muotokieli sekä värimaailman puhtaus. 

Maalauksissani en kuitenkaan hae pelkkää formaalia tasoa. Teoksen pinta syntyy maalauksen sisäisistä jännitteistä. Teoksissani olen kiinnostunut kuvaamaan erilaisia tapoja kokea ja olla jossakin perusinhimillisessä kaikille tutussa tilassa kuin toisintamaan realistisesti jo olemassa olevia paikkoja ja interiöörejä. Maalausteni hahmot ovatkin yleensä kuvattu suhteessa ympäristöön, vaikka se voi olla pelkkä ympäröivän todellisuuden mielikuva. 

Maalauksissa olen yksinkertaistanut valitsemiani muotoja ja hahmoja ja käyttänyt niitä teosten sommitelmissa suhteellisen säästeliäästi. Teosteni dynamiikka muodostuukin pääasiallisesti sisäisen ja ulkoisen maailman välille, tunnetun ja tuntemattoman välille, tiedostamattoman ja tunnetun väliselle dynamiikalle.

Inspiraationi tulee suoraan elämästä, ideoista, vuorovaikutuksesta ja kamppailun hetkistä tiedon ja tyhjyyden välissä.


Lisätietoja taiteilijasta: www.ismojokiaho.fi


*  Entä sitten ne kivekset? Tulkintansa saa jokainen tehdä itse. Tervetuloa tutustumaan.

***
Galleria Ronga. Rongankatu 1 C 9. 33100 Tampere
Avoinna:  ti-su klo 12 – 18, Maanantaisin suljettu.


***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti